fredag 25 februari 2011

Fredag!

Veckan går mot sitt slut, har varit en bra vecka! Största händelsen är väl att Miriam äntligen har börjat gå och äta själv!
andra, att vi har flyttat hem kontoret nu! det blir såå bra! nu kan jag hjälpa Daniel lite mer flexibelt.

Igår hade vi finaste "farmor o farfar" på visist! vi bjöd på toast krabb-skagen (givetvis hemlagat!) o jordgubbs-annanastårta! gjorde succé!
De hade som vanligt med sig fina presenter till barnen, denna gången det senaste dockhuset -fullt inrett, från Lundby! med swimmingpool..o takterass med badtunna,
hammok..solstolar.. jacuzi.. typ ALLT! dom har så roligt o håller sig sysselsatta till max!
För tillfället sitter de alla och tittar på Josef (filmen).

Sara har övat på piano, o nästa månad börjar hon ta lektioner (i huset mittemot) :) lyx.
Hon är redan så duktig så det ska bli riktigt spännande att se henne utvecklas!
I maj fyller hon 6 år, o det är då "meingen" att hon ska börja i 6årsverksamhet, förskoleklass.
Men efter månader av velande har vi äntligen beslutat oss för att låta Sara vara hemma tills hon böjrar första klass nästa år.
Hon läser, räknar olika räkneset utan större hinder.. o har passionen tänd för att hela tiden utvecklas inom dessa områden, hon är så före förstaklassarna redan(intellektuellt)!
Så vi har fått råd, att avvakta, låta henne fortsätta läsa o lära, o leka o spela sitt piano i ett år till, hemma, hon får satsa på piano speciellt, för det är vad hon vill helst.

Vi fick varningar om att hon kunde bli skoltrött redan från förstaklass, eftersom hon kan allt redan som första o andraklassarna lär sig! men vi får se hur vi ska deala med henne när det väl är dax för skolstarten, ev. får hon hoppa över en klass.
Så är det med smarta barn! :)
(Pappas gener! hahaha... han hade toppbetyg o assisterade lärarna på KTH i stan under sina studier där). Hans starkaste sida är just matematik.

Ikväll kommer finbesök på "fredagsmys" som det brukar kallas!
Vi ska göra en mexikansk buffé, lite olika smårätter..
ska bli jättetrevligt! vi har plockat fram lite roliga spel, b la barnyatzi! det är ju bara för roligt! tillome vuxna likes it! ;)
TVn är aldrig bjuden när vi har "mys" här hemma!
är det nåt vi förknippar med mys så är det just att umgås, o inte stirra in i en tv!
Nej, här är det fram med spel - vi har alldeles för många spel så man hinner aldrig tröttna! barnen älskar det, när vi alla sätter oss ner o spelar spel, det gör så gott!

Okej! dags att göra fint i köket efter den sena lunchen..
Snart kommer gäster! då ska vi böka i köket :)

Ha nu en uuunderbar fredagskväll o testa, slopa dumburken o umgås med dem du älskar!
Det är äkta mys!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

hanna

Lyckligt gift med min första kärlek, Daniel sedan 1999! vi har 4 underbara, energisprudlande barn, Sara,Aron,Rebecka,Miriam. Alla födda mellan 2005-2010! Jag njuter av livet som hemmafru o mamma. Den förmånen då min man är företagare o försörjer familjen :) Eftersom jag fött 4 barn på kort tid så har kroppen förändrats en hel del. Jag har under de senaste åren studerat en hel del om kroppen, träning o kost, då detta är nåt jag finner högaktuellt, se det som en färskvara! Bloggen handlar ganska mycket om träning o mat..men självklart om min o familjens vardag!

Bloggintresserade